Klanten beoordelen ons met een 8.7

"Snel, duidelijk en ik ontving 3 passende offertes. Na deze bekeken te hebben, heb ik een goede advocaat kunnen vinden die perfect binnen mijn budget viel. Zeker een aanrader."
Jordi van Dijk

6 Advocaten in Brunssum

Op zoek naar een betrouwbaar Advocaat in Brunssum?

Op zoek naar een betrouwbaar Advocaat? In Brunssum zijn 6 Advocaten beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle dichtstbijzijnde vestigingen.

Advocatuur Nederland brengt jou in contact met advocaten in Brunssum die je kunnen helpen bij een juridisch geschil. Door in de zoekopdracht in te vullen voor welk rechtsgebied je rechtshulp nodig hebt, brengen wij jou in contact met diverse advocaten uit Brunssum. Ben je op zoek naar een specifieke advocaat uit Brunssum of de regio, dan is dit ook mogelijk.

Is een advocaat nodig in Brunssum?

Iedereen kan te maken krijgen met een juridisch probleem van een echtscheiding, ontslag tot een huurconflict. Juridische zaken kunnen erg ingewikkeld zijn of ingewikkeld worden en dan is deskundig advies in Brunssum van belang. Een advocaat uit Brunssum kent de wet en de complexe juridische wereld er omheen. Een advocaat uit Brunssum weet wat jouw rechten waardoor hij/zij jou naar een goede en passende oplossing kunnen leiden.

Een advocaat uit Brunssum zal proberen om in de meeste gevallen een procedure te voorkomen. Door op tijd advies in te winnen kunnen langslepende procedures en worden voorkomen. Een advocaat kan in sommige gevallen via één brief of een gesprek al tot een oplossing komen. Wanneer een advocaat al in een vroeg stadium ingezet wordt, zal het in veel gevallen minder tijd in beslag nemen. Hierdoor bespaar je geld én tijd.

Een advocaat is niet altijd verplicht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: wanneer iemand gereden heeft onder invloed of beschuldigd wordt van mishandeling. Dat een advocaat in Brunssum niet verplicht is wil zeggen dat deze persoon de eigen verdediging mag regelen. Natuurlijk is het mogelijk de hulp in te roepen van een advocaat of jurist. Vooral in complexe juridische zaken is dit verstandig. Bovendien kunnen bepaalde zaken ingrijpende consequenties met zich meebrengen. Hierbij kun je denken aan hoge boetes of zelfs gevangenisstraf. Een advocaat biedt dan uitkomst. Met de juridische kennis en ervaring kan een advocaat de omstandigheden en achtergronden beter uitleggen aan de rechter.

Wat kost een advocaat in Brunssum?

Een juridisch advies of een juridische procedure kost geld. Wanneer je niet in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, moet je een advocaat zelf betalen. Er kunnen ook andere kosten bijkomen, zoals kosten van de rechtbank. Het kan zijn dat de rechtsbijstandverzekering de kosten dekt, als je een rechtsbijstandverzekering hebt.

Naast het tarief van een advocaat, brengt ook een procedure nog extra kosten met zich mee. Je moet meestal griffierechten betalen aan de rechtbank om de zaak in behandeling te laten nemen.

Ook moet je rekening houden met kosten voor bijvoorbeeld getuigen, deskundigen en uittreksels. Die moet je zelf betalen. En als je de zaak verliest, kan de rechter je opdragen om de kosten van de tegenpartij te betalen (de kostenveroordeling). Dat geldt ook als je een advocaat hebt op basis van gefinancierde rechtsbijstand. Dat is dus zeker iets om rekening mee te houden.

Eerste gesprek met een advocaat in Brunssum?

Heb je eenmaal een advocaat gevonden in Brunssum, dan wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag laten gaan met de zaak. Maar voordat de advocaat kan beginnen, is het belangrijk dat je eerst een aantal zaken bespreekt. Denk bijvoorbeeld aan de kosten en vraag naar een inschatting van de zaak.

Bij het inschakelen van een advocaat houd je rekening met de volgende onderdelen:
 • Vraag naar de specialisatie en ervaring van de advocaat. Heeft de advocaat kennis over het specifieke probleem? Hoeveel soortgelijke zaken doet de advocaat per jaar en hoe lang? Is hij/zij lid van een specialisatievereniging?
 • Wat is zijn of haar inschatting van de zaak: hoe lang gaat het duren en wat is de kans op succes?
 • Wat zijn de eventuele risico’s, bijvoorbeeld als de procedure wordt verloren?
 • Brengt de advocaat kantoorkosten en/of studie-uren in rekening?

 • Vraag om een schriftelijke begroting

  Het uurtarief kan per advocaat en per zaak verschillen. Dit is afhankelijk van het soort kantoor en de ervaring en expertise (gespecialiseerd versus algemene kennis) van de betreffende advocaat. Een gespecialiseerde advocaat rekent meestal een hoger uurtarief. Ook kan het uitmaken of de aanvraag particulier of zakelijk is.

  Schriftelijke opdrachtbevestiging

  Vraag altijd om een schriftelijke opdrachtbevestiging. Hierin staat wat een advocaat wel en niet voor doet. Maar ook wat de financiële consequenties zijn, en wat voor werkzaamheden je van de advocaat mag verwachten. Daarnaast dwingt het jou en de advocaat goed na te denken over de aanpak en de haalbaarheid van de zaak. Dit komt de kwaliteit van de dienstverlening ten goede. En niet onbelangrijk, heldere afspraken voorkomen onenigheid achteraf.

  Vergelijk en bespaar op advocaten!

  Wilt u het liefst tegen zo laag mogelijke kosten in Brunssum geholpen worden? Dan bent u bij advocatuurnederland.nl aan het juiste adres! Bij ons kunt u gemakkelijk de offertes van enkele goedkope advocaten opvragen en deze vergelijken!